Myke karameller

Lyst på noe godt i jula men ikke fullt så glad i tørre julekaker? Disse karamellene får bein å gå på! Fulle av kremfløte og sukker er det bare å glemme alt som heter diett for en liten stund. Men er det ikke det vi har januar til?:) Pass på å avslutte kokingen på nøyaktig 117 grader så får du de nydeligste myke karameller. Jeg synes de blir ekstra gode med litt Maldonsalt i men det smak og behag.

  • 250 gram sukker
  • 150 gram sirup
  • 250 gram kremfløte
  • 75 gram smør
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • maldonsalt

Ha alle ingrediensene i en vid gryte. Kok opp på middels varme og la det putre i 40-50 minutter. Når temperaturen når 117 grader rører du godt rundt og heller blandingen over i en bakepapirkledd form (ca 20*20 cm). Bruk et sukkertermometer så er du sikker på at du når riktig temperatur. Når blandingen er tilstrekkelig avkjølt, skjærer du den opp i biter. Og så er det bare å nyte!

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg (med små justeringer).

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg