Panthella

Se hva vi har fått inn i stua! Litt impulsiv solgte jeg begge stålampene i vår. Det var strengt tatt ikke noe problem der og da, med lyse kvelder hadde vi ikke behov for det ekstra lyset disse ga, men for et par uker siden begynte min kjære å lure på om det var meningen at vi skulle sitte her i mørket.

Like etter tikket automatsøket mitt "Panthella" inn på Finn. Denne originale gulvlampen fra 1971 kjøpte jeg av en lampesamler som hadde en samling som gjorde meg grønn av misunnelse. Da jeg var og hentet den satt han og ga bud på en lampe på lauritz som skulle bli del av samlingen. Og det var bare så mye hyggeligere å handle hos han enn å kjøpe ny lampe på butikken!

Det faktum at lampen ikke er ny, har gulnet litt i foten og kommer med original pære gjør at den i mine øyne blir enda mer spesiell. Den har levd et liv og har antagelig hatt opp til to og tre hjem før den har kommet til oss.  Men lenger kommer den ikke, for denne er kommet for å bli:)

7 kommentarer

laylow x 👀

17.09.2015 kl.07:39

Hei! Eg har dagens spørsmål på bloggen min, har du lyst til å svare på den?

Maritato

17.09.2015 kl.09:06

den lampen var helt fantastisk!

en sånn skulle jeg gjerne hatt :D

eklektiskminimalisme

17.09.2015 kl.09:37

colorfulinteriordesign: Jeg er så glad i disse Verner Panton lampene! Går aldri av moten og blir bare bedre og bedre:)

Rita

17.09.2015 kl.13:26

Å, heldige du! Det er en av mine favoritt-stålamper også, men min kjære er ikke enig så den kommer nok ikke inn hos oss. Så kjekt, nå kan du bare gelde deg til det blir enda mørkere om kvelden!

eklektiskminimalisme

17.09.2015 kl.14:32

Rita: Hihi, jeg vet! Kjenner at jeg sette pris på mørket sånn at jeg kan slå den på. Og så gir den et veldig behagelig lys. Verner Panton hadde peiling på det han gjorde.

Og hvordan det er mulig å ikke like den, det er en gåte for meg:)

Rita

18.09.2015 kl.10:54

Han sier det er den lille knotten på toppen som ødelegger, bortsett fra den liker han lampen veldig godt. God helg, ser ut som du skal få en strålende helg!

eklektiskminimalisme

18.09.2015 kl.12:37

Rita: Den lille knotten er jo det som skiller den fra alle andre lamper!:)

En helg kan vel knapt bli bedre enn å ta en svipptur til Italia! hihi.
Jeg håper du får en super helg, Rita!

Skriv en ny kommentar

eklektiskminimalisme

eklektiskminimalisme

37, Bergen

Jeg er 37 år og bor i Bergen sammen med min fine mann, en liten baby og en 5 åring. Denne bloggen handler i hovedsakelig om interiør. Jeg har alltid vært opptatt av kunst, estetikk og kreativitet og da vi flyttet inn i huset vårt for 7 år siden våknet virkelig interessen for interiør. For meg er interiør spennende design, gode materialer og ikke minst det som skaper et hjem! Om du ønsker å komme i kontakt med meg kan dette gjøres via eklektiskminimalisme@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits